Csepeli Élet

Rendőrségi üggyel zsarolhatja Bangónét a Fidesz?

2018. március 26. - Bambi76

Viharos körülmények között távozott Bangóné Borbély Ildikó 2010 körül otthonából, Hajdú-Bihar megyéből. Ekkor robbant ki ugyanis az a visszaélési botrány, melynek ő is az egyik fő gyanúsítottja volt, s melyet végül rendőrségi nyomozás, irat- és számítógép-lefoglalások követtek. Az ügyben Bangónét a rendőrség több esetben is kihallgatta, s a korabeli híradások szerint bujkált a nyilvánosság elől.

bangone_rendorseg.png

Bangóné rendőrségi ügyének lényege, hogy 2010 előtt ő lett az európai uniós források helyi elosztásával foglalkozó, a kisebb települések helyi fejlesztését segítő Leader-akciócsoport vezetője. Pontosabban: Bangóné volt a Bihar–Sárrét Összefogás Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője. Már a megválasztása is viharos körülmények között történt, de a távozása még botrányosabb volt.

A taggyűlés ugyanis minden politikai nyomás ellenére felállította őt a cégvezetői székből. Bangónét azért menesztették, amiből később a rendőrségi ügy is lett: a gyanú szerint jogosulatlanul vállalt a kft. nevében kötelezettségeket, illetve olyan számlákat fizetett ki, amelyek nem szerepeltek a könyvelésben. Később Bangóné lényegében elismerte a szabálytalanságokat: az ominózus számla ellenértéket visszafizette. Bangóné leváltásában sokat nyomott a latban az is, hogy az általa vezetett kft. tagjai feltételezték, Leader-pénzeket csorgat vissza Csontos Jánoshoz, az MSZP helyi politikusához.

Az ügy végül mindenféle következmény nélkül, gyanúsan hirtelen ült el, és egy idő után a Fidesznek sem volt fontos, hogy a feltételezett visszaéléseknek rendőrségi vagy politikai következményei legyenek. A helyiek szerint nagyon feltűnő volt, hogy a fideszesek futni hagyták Bangónét. 2010 után ugyanis országszerte politikai botrányt csináltak az MSZP-sek elszámoltatásából, és sorra kerültek – sok esetben teljesen jogtalanul – rács mögé az MSZP politikusai.

Hogy Bangóné rendőrségi ügye miért ülhetett el, és miért hagyták végük békén a fideszesek? Ezt kívülálló nem igazán tudhatja. A helyiek szerint ugyanakkor nem kérdés, hogy a felelősségre vonás elmaradása csakis egy kiegyezés következménye lehetett, amivel a politikust ma is sakkban tarthatják. S ha szükséges, a Fidesz érdekei szerint cselekedhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelielet.blog.hu/api/trackback/id/tr4713781072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása